Читај ми!

Почело пријављивање за Дечји научни камп 2021 – под слоганом „Наука прича“

Летњи Дечји научни камп (ДНК) трајаће од 2. до 13. августа, а нове научне авантуре одвијаће се онлајн и уживо. Откривамо вам све појединости учествовања у тој манифестацији.

Као и претходних година, учеснике очекују научно дружење, учење, игре и идеје које ће се у кампу делити и стварати. Ове године организоваће се хибридни дневни камп – тако што ће се активности у кампу истовремено одвијати онлајн и уживо, у четири београдска парка. Док ће један број деце бити на локацијама у Београду, остали ће бити свуда по свету. Оба кампа имаће исти задатак – како у науци, и о науци, причати приче.

 

Шта је Дечји научни камп?

ДНК је простор у ком се негује научна писменост и оштри научни поглед на свет сарадњом са вршњацима, али и са одраслима који се баве науком.

Ове године, један дан је одвојен за геолошка и географска истраживања, други за изучавање историје, трећи за биологију, а четврти за астрономију. За ту прилику позвани су наши угледни научници и научнице да заједно са децом истраже и испробају методе и открића из својих лабораторија. Деца ће прикупљати и анализирати узорке, мапирати, документовати своја истраживања. Бавиће се правим научним радом. Потом ће резултати истраживања бити претворени у приче које се могу испричати другима тако да лако разумеју и компликоване научне теме.

Како је камп организован?

Оба циклуса су хибридна. Деца ће имати заједничке активности испред екрана својих уређаја или у самом кампу. Кампови се одржавају у два термина – од 2. до 6. августа и од 9. до 13. августа – а родитељи приликом пријаве могу одабрати у ком термину желе да деца учествују и на који начин (онлајн или уживо). Када је реч о кампу уживо – биће 20 слободних места по термину, па ће сва деца која не буду успела да се пријаве на тај начин, имати прилику да се придруже онлајн верзији.

У Дечјем научном кампу уживо могу учествовати деца која имају између осам и 13 година, док је онлајн учешће намењено свој деци основношколског узраста. Програм ће се одржавати сваког радног дана од 9 до 13.30.

Како се пријавити?

Пријаве су електронске и обавезне на линку http://eforma.cpn.rs/dnk2021/ 

Због ограниченог броја деце која могу да присуствују програму уживо, уколико број пријава премаши број места у кампу, предност ће се дати деци која до сада нису учествовала.

Пријављивање траје до 25. јула. Послата пријава не значи да ће дете аутоматски бити примљено на програм који се одвија уживо. Пријаве за онлајн учешће се аутоматски прихватају.

Уколико је пријава за програм који ће се одвијати уживо прихваћена, на мејл-адресу ће стићи потврда од организатора. Све пријаве за ДНК уживо које због ограниченог капацитета не буду прихваћене, аутоматски ће бити одобрене за онлајн програм.

Приликом пријављивања неопходно је попунити документ о сагласности за учешће детета у виртуелном ДНК, који je потребно одштампати, потписати, фотографисати или скенирати и поново закачити приликом пријаве. Неће бити разматране пријаве које немају попуњену закачену сагласност. Родитељи чија деца буду учествовала у програму уживо добиће и сагласност за учешће у кампу уживо путем мејла.

Програм је у потпуности бесплатан за све учеснике.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи