Башта у центру Париза до 2024

Француска је представила план трансформације Јелисејских поља у Паризу кроз пројекат вредан 250 милиона евра. Пројекат би требало да буде реализован до 2024, године у којој ће Париз бити домаћин Олимпијских игара.

Авенија Јелисејских поља (Avenue des Champs-Élysées), најпрестижнија и најшира авенија у Паризу, дугачка је два километра и налази се у 8. арондисману, у северозападном Паризу. Простире се од Трга Конкорд на истоку, до Трга Шарла де Гола на западу, где се налази Тријумфална капија.

Градске власти најавиле су да ће на Јелисејским пољима бити преуређен Трг Конкорд уочи Олимпијаде у Паризу 2024, а да ће затим цела авенија бити претворена у "изванредну башту".

Према пројекту, простор за аутомобиле ће бити преполовљен а пешачке стазе са дрворедима простираће се на 1,9 км.

Одбор Јелисејских поља оценио је да је одлука града Париза конкретизација пројекта који је у лето 2018. године покренуло то удружење које окупља културне и економске актере чувене париске авеније.

У одлучивање је био укључен и велики број грађана Париза - скоро 100.000 становника арондисмана којем припадају Јелисејска поља, уз подршку Make.org, пишу француске новине.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво