Читај ми!

Kомпаније у доба неизвесности: Kако осигурати и заштитити своје пословање

Истраживања показују да се у сваких 39 секунди у свету догоди један сајбер напад, а када се овој чињеници дода опасност од природне катастрофе, веома су мале шансе да се компанија никада неће сусрести са ризиком од губљења података.

У модерном начину пословања, складиштење података је постало императив, будући да је пандемија још више утицала на учесталост сајбер напада.

Велике стране компаније су већ препознале овај проблем и успешно премештају податке у мултиклауд окружење.

Kомпаније на домаћем тржишту трагају за оптималном стратегијом која ће им омогућити да се успешно изборе са овим изазовима и складиште своје податке, апликације и неопходне ресурсе на сигурну платформу, како не би дошло до прекида рада који може имати катастрофалне последице и изазвати финансијски крах. 

У проналажењу идеалног решења које ће заштитити од сајбер напада или елементарних непогода, потребно је обезбедити неометан рад ИТ инфраструктуре компаније.

На одлуку о одабиру примењивог решења које ће складиштити и чувати податке утиче функционалност, флексибилност, али и исплативост оваквог подухвата.

Шта се дешава у случају катастрофе

Губљење података може имати катастрофалне последице по рад компаније.

Статистика показује да се већина компанија никада у потпуности не опорави од сајбер напада и елементарних непогода које могу оштетити ИТ инфраструктуру компаније, па велики део њих банкротира у року од годину дана.

Kомпаније које имају развијену стратегију и користе сигурну платформу веома брзо опораве своју базу података и потребне ресурсе како би наставили неометано са радом. Kоје је решење?

Клауд (Cloud) технологија је настала на захтев бизниса, као одговор свим околностима које ометају пословање, а често и потпуно урушавају структуру компанија.

Развијајући различите стратегије које треба да помогну компанијама да се изборе са овом врстом опасности, ова технологија и њени провајдери су данас потпуно припремљени за различите сценарије, па уз безбедну пратформу успевају да сведу ризик од губитка података на минимум.

Узевши у обзир све потребе бизниса, али и све недоумице пред овим изазовом, поготово на домаћем тржишту, COMING приступа свакој компанији понаособ и осмишљава решење према вашим потребама формирајући Cloud услугу по мери њеног пословања.

Предности оваквог пословања

Уштеда: Cloud је најбољи економски модел за перфектно функционисање ИТ окружења данашњице јер штеди значајна финансијска средства неопходна за куповину сопствене ИТ инфраструктуре.

Поузданост: COMING Cloud инфраструктура је у потпуности редундантна и отпорна на отказивање било које компоненте, што даје гаранцију од 99,99% за поузданост рада сервиса. 

Сертификат за безбедност података ISO 27001, као и Cloud Verified цертификат за квалитет, водеће светске ИТ компаније VMware, који COMING поседује једини у региону.

Имплементација Cloud решења се може одвијати постепено - корак по корак, од најмање захтевних ка све сложенијима, како би клијент био сигуран да су његови подаци складиштени на сигурном месту и како би уз могућности брзог опоравка података могао неометано да послује. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво