Да ли је НАСА пронашла паралелни свемир у коме време тече уназад

Нови експеримент стручњака и научника Насе узнемирио је планету. Већина електронских медија, углавном цитирајући једни друге, пишу да НАСА има доказе који би могли доказати постојање паралелног универзума. Научници су пронашли нешто што се још не може објаснити нашим тренутним разумевањем физике.

„Да будемо јасни, постоји 'нула' доказа да је 'паралелни универзум', одмах поред нашег, где изгледа да сва правила физике делују обрнуто", рекао је Ибрахим Сафа са Универзитета Висконсин - Медисон.
Експеримент детекције космичког зрака довео је до проналаска честица за које се сумња да потичу из паралелног универзума.

Истраживачи агенције НАСА користили су специјалну антену АНИТА /aнтарктичку импулсивну привремену антену/, односно, радио-детектор који је постављен у балон који може да детектује ваздушне тушеве космичког зрака у сувом и хладном ваздуху, изнад Антарктика.

Шта је Анита?

На овом месту нема шумова који би могли да ремете истраживања. АНИТА је током летова 2006.и 2014. године открила фонтану високоенергетских честица које емитује лед и подсећају на туш космичких зрака који је постављен наопако. Ово истраживање је прво било одбачено, али је 2016. године ипак прихваћено.

Експерти верују да ове честице иду уназад, што указује на то да постоји паралелни универзум који је близак нашем, али у том универзуму закони физике делују супротно.
„Видели смо нешто што изгледа као космички зрак који има рефлексију у леденој плочи. То је био зрак који излази из леда", нагласили су научници.

„Објавили смо чланак у коме смо само сугерисали да постоји веома јака супротност у односу на стандардне законе физике", рекао је Питер Горхам, професор физике на Универзитету на Хавајима, који је са својим тимом водио ово истраживање.

Радио-телескоп, АНИТА је прва Насина опсерваторија за неутроне било које врсте. 

А о паралелном универзуму Ибрахим Сафа са УВ - Мeдисон, о предметном експерименту на Антарктику истиче да објашњење овог сигнала захтева постојање универзалног топичног универзума створеног у истом великом праску као и наш, постојећи, и паралелно са њим. У овом свету огледала, позитивно је негативно, лево је десно, а време иде уназад.

Можда је свемир направљен од антиматерије, а не од материје.