Светски домети гениталне хирургије у Србији

Почетком маја Београд је био домаћин Четрнаестог конгреса европске асоцијације микрохирурга, на коме су учествовали најугледнији микрохирурзи из целог света. Међу нашим стручњацима, на Конгресу је учествовао и др Владимир Којовић, лекар Института за мајку и дете, специјалиста дечје хирургије и урологије, са којим смо разговарали за Интернет портал РТС-а.

Др Владимир Којовић ради и као асистент на Катедри за хирургију Медицинског факултета у Београду, а хирургијом се бави пуних 18 година, током којих је извео више од 3.500 најразличитијих оперативних захвата.

Током свог усавршавања радио је на престижним клиникама у Италији, Шведској, Великој Британији, САД. Као посебно поље интересовања истиче гениталну реконструктивну хирургију, коју је учио од пионира те области у свету ‒ чувеног оснивача београдске школе гениталне хирургије, проф. Саве Перовића.
Звање доктора наука наш саговорник је стекао на београдском Медицинском факултету на тему оперативног лечења сужења уретре.

Природом свог посла, стеченим звањем и искуством, др Којовић је у могућности да у свом стручном раду обухвати и педијатријску и одраслу популацију.
Аутор је и коаутор великог броја радова у светски признатим часописима, као и у књигама о гениталној хирургији.
За свој рад добио је више награда и признања на међународним скуповима уролога.

Последњих година своје знање и искуство преноси на млађе колеге из земље и иностранства који долазе у Београд ради стицања нових знања и вештина.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 27. мај 2018, 16:45) - Sladjana [нерегистровани]

Doktor

Svetski, a nas... Genije!

(недеља, 27. мај 2018, 10:33) - Nenad Delic [нерегистровани]

Dr Kojovic

Dr Vladimira Kojovicu dugujemo ogromnu zahvalnost za uspješnu operaciju naše ćerke Jovane.

(недеља, 27. мај 2018, 10:26) - anonymous [нерегистровани]

Честитка

Свака част, Владимире! Честитамо! Све најбоље теби и твојима желе Милинковићи