Аустралијски домороци припадници најстарије цивилизације на земљи

Прва научна студија која је недавно урађена и која се бавила истраживањем ДНК анализе показала је да су староседеоци Индонезије и Аустралије, најстарија цивилизација на Земљи и да трају у континуитету више од 50.000 година

Научници су пратили генетске записе који су остали забележени у ДНК запису данашњих становника Папуе и Нове Гвинеје и Аустралије. Пратили су њихов пут доласка из Африке пре 72.000 година на те просторе.

Професорка Еске Вилерсеј са Универзитета Кембриџ, која је и предводила истраживања, каже да тачно не знају ко су били ти људи али оно што се може тврдити јесте то да су били даљи сродници данашњих Абориџина и становника Папуе и Нове Гвинеје.

Професорка наводи да је ово истраживање отворило нека фундаментална питања о људској еволуцији. "На нека питања на која смо сада пронашли одговоре није се могло одговорити раније како због политичке ситуације тако ни због техничко-технолошких услова " истиче она.

Професорка истиче да су утвдили да је постојао само један талас људи из којих су се развили не-африканци укључујући и Аустралијанце.

До пре 400 година Абориџинска заједница у Аустралији била је изолована од остатка света. Они су према речима професорке највероватније најстарија заједница на планети коју можете довести у везу са одређеним местом становања.

Такође је утврђено да су припадници Абориџина, управо због толике изолованости генетски доста различити. Они који живе на југозападу Аустралије генетски се доста разликују од својих сродника који живе на северозападном делу тог континента.

Научна студија потврдила је оно што се и предпостављало са су Абориџини директни потомци људи који су Аустралију населили пре 50.000 година. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво