Награда РТС-у за "Биничког"

На Фестивалу европских националних телевизија Prix Circom, музичко - играни филм "Бинички - залуд нам је гинути ако немамо шта бранити" победио је у категорији музичког програма. Филм је настао у продукцији Школске редакције Образовно-научног програма РТС-а.

Музичко - играни филм "Бинички - залуд нам је гинути ако немамо шта бранити" је победник у категорији музичког програма на овогодишњем фестивалу европских националних телевизија - Prix Circom. Филм је настао у продукцији Школске редакције Образовно-научног програма Радио-телевизије Србије.

 

Уредник је Ана Павловић а редитељ Илија Гајица који је са Маријом Ћирић и сценариста филма. Директор фотографије је Милан Станић, монтажер Владимир Радовановић а дизајнер звука - Александар Зоричић.

 

Станислав Бинички је композитор највише извођене композиције у историји српске музике - Марша На Дрину. Слављен и заборављан, повремено и забрањиван, овај пионир српске уметничке музике је имао узбудљив животни пут. Био је учесник Првог светског рата, са српском војском прешао преко Албаније, а страдао од последица бомбардовања Београда у Другом светском рату.

Главне улоге у филму су остварили: Бода Нинковић, Борка Томовић, Доротеа Ђанетаки и Матеја Ђукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи