Истраживање свемира у оквиру програма „Хоризонт 2020“

У Београду ће се 16. марта у улици Његошева бр. 12 одржати Инфо дан у оквиру програма „Хоризонт 2020“ у области свемира и његовог истраживања.

Истраживање свемира у оквиру програма „Хоризонт 2020“ Истраживање свемира у оквиру програма „Хоризонт 2020“

У среду 16. марта у великој сали Института за хемију, технологију и металургију, у Његошевој број 12 у Београду одржаће се Инфо дан посвећен позивима у оквиру Хоризонта 2020 за област свемира и свемирских истраживања.

Овај семинар омогућиће посетиоцима да се информишу о ЕУ фондовима и да се припреме за нове позиве Хоризонта 2020 у овој области. Такође, посетиоци ће из прве руке сазнати више о пројектима који су успешно реализовани у оквиру програма Хоризонт 2020 у домену ове области истраживања и иновација.

Говориће се и о великом међународном скупу у Љубљани на којем учесници могу пронаћи партнере за сарадњу и покретање нових пројеката Хоризонт 2020, пре свега у земљама Западног Балкана, а на којем ће присуствовати и представници компанија из свих делова Европе.

На овом скупу, сви потенцијални актери из Србије заинтересовани за ову област, као што су јавне институције, компаније, мала и средња предузећа, научне и образовне установе, моћи ће да се информишу о статусу и развоју ЕУ програма, као што су "Earth observation - Copernicus" и "Satellite navigation – Galileo/EGNOS" и осталим Х2020 програмима.

Хоризонт 2020 је оквирни програм Европске уније за истраживање и иновације за период 2014-2020 у Европи. Програм је званично започет 1. јануара 2014. године са буџетом од 78.6 милијарди евра. За област свемира и  свемирских истраживања издвојено је 1.5 милијарди евра.

Уколико сте заинтересовани да присуствујете овом скупу, неопходно је регистровати се путем имејл адресе mstojanovic@aob.rs. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара