Одговори лекара, 23. јануар 2016.

И ове суботе, РТС-ова онлајн болница је са Вама. Данас нам помажу лекари Војномедицинске академије.

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Питање: Поштовани, имам питање за Вас. Имам неку:  напетост, нервозу, лупање срца, дрхтавицу и пецкање по телу. Да ли  можете да ми кажете о чему се ради? (Г.И)

Одговор: Да бисте добили одговор на ваше питање, које сте нам упутили, потребан је преглед лекара специјалисте психијатра. Једино на основу прегледа, он може утврдити о чему је реч. (ВМА)

Питање: Какве су прогнозе код емболије плућа? Тата ми је у болници, па Вас зато питам. (А.Б)

Одговор: Као и код претходног питања и овде морамо да одговоримо, да је неопходан преглед специјалисте. Тек након њега, можете добити све одговоре о прогнози болести. (ВМА)

Питање: На колико се саветује вађење крви за све анализе? (Ј.Р)

Одговор: Уколико особа нема здравствене тегобе, лабораторијске анализе (у обиму крвне слике, прегледа урина и основних биохемијских параметара) урадити  једном до два пута годишње из превентивних разлога. Те анализе ће лекару послужити да прати Ваше здравствено стање.

Уколико пацијент има здравствене тегобе, тада лекар, по потреби и чешће упућује пацијента у лабораторију и одређује анализе, које је потребно урадити. (Доц. др Пејовић, ВМА)

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 23. јан 2016, 22:10) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor za G.I.

" Имам неку: напетост, нервозу, лупање срца, дрхтавицу и пецкање по телу. Да ли можете да ми кажете о чему се ради? (Г.И)"

Razumem lekare da se ne upustaju u pretpostavke, ali ja nisam lekar, pa to dopustam sebi. Simptomi koje si opisao su mu jako poznati. Objasnje bi bilo jednostavno, imas napade panike iz nekog mozda ni tebi poznatog razloga. Bez pomoci lekara, malo verovatno da se izvuces iz tog stanja. Moj savet: Nemoj da oklevas. Pozrazi pomoc.