Читај ми!

На чудним плимама – Маск сахранио Твитер, подигао гусарску заставу и привремено закључао канцеларије

Запосленима у „Твитеру“ речено је да ће канцеларије компаније бити привремено затворене, пише Би-Би-Си. У међувремену, власник компаније Илон Маск поставио је гусарску заставу са свог налога, а убрзо и мим са сахрањеним „Твитером“, па се многи питају шта се тачно дешава иза кулиса једне од највећих друштвених мрежа на свету.

У поруци, у коју је Би-Би-Си имао увид, наводи се да ће канцеларије компаније бити привремено затворене и да ће бити отворене у понедељак. Разлог за затварање није наведен.

Такође, запослени се моле да се повинују политици компаније тако што о поверљивим информацијама неће разговарати на друштвеним мрежама или са новинарима.

Као да читава ситуација у Твитеру није довољно чудна, Маск је са свог налога на мрежи поставио гусарску заставу без икаквог даљег коментара. Убрзо после тога поставио је и мим на ком алудира да је стари „Твитер“ сахрањен.

Пре два дана Индепендент и Вашингтон пост су пренели да је запосленима у „Твитеру“ речено да ће морати да раде дуге смене високим интензитетом или да напусте компанију.

У имејлу се захтевало да радници, ако желе да остану у компанији, морају одмах да се изјасне да прихватају нове услове. У противном, добиће отказ уз три месечне плате.

Почетком месеца, нови менаџмент „Твитера“ отпустио је 50 одсто радне снаге.

Данашње обавештење о привременом затварању канцеларија долази у тренутку када велики број запослених није пристао на нове тражене услове и дао отказ.

На Твитеру је почео и да трендује хаштаг #LoveWhereYouWorked уз салутирајући емоџи као знак да напуштају компанију.

Бивши радник, који је за Би-Би-Си говорио под условом анонимности, рекао је да „када се прашина слегне, у компанији ће вероватно остати мање од 2.000 радника".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво