Читај ми!

Од Фејсбука остала само сенка Мете, стижу масовна отпуштања радника

Компанија „Мета“, која поседује „Фејсбук“, „Ватсап“ и „Инстаграм“, планира ускоро масовна отпуштања. Упркос томе што није познат тачан број од 87.000 запослених који ће бити отпуштени, „Волстрит џорнал“ сазнаје да су хиљаде у питању.

„Мета“ има огроман глобални утицај и домашај – Фејсбук са 2,7 милијарди корисника, Ватсап и Инстаграм са око две милијарде.

Компанија је заправо у протекле три године запошљавала раднике, укупно 37.000 нових запоследних од почетка 2020. године, пише Волстрит џорнал.

Заправо, одлука о масовнм отпуштању ће бити прва у историји компаније, која се недавно ребрендирала као „Мета“ у склопу визије директора Марка Закерберга о формирању метаверса.

Међутим, визија се не развија како је планирано, а компанија крвари новац целе године. Према неким извештајима, ни развојни тим „Мете“ не гаји много наде за метаверс, а већина људи која га једном посети се не врати поново.

Извештаји из септембра указују на то да „Мета“ планира да сасече трошкове за око 10 одсто али није јасно колико би то отпуштених радника значило.

Тржишна вредност „Мете“ у септембру прошле године (док је још била позната као Фејсбук) била је билион долара. Тренутна вредност њених акција на берзи је тек 240 милијарди долара.

Амерички технолошки сектор забележио је неколико масовних отпуштања протеклих недеља. „Страјп“ је отпустио 14 одсто своје радне снаге, „Твитер“ око 50 одсто. „Нетфликс“, „Спотифај“ и „Шопифај“ су такође у прошлим месецима отпустили велики број радника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије