Читај ми!

Узнемирујућ тест „Теслиног“ ауто-пилота, не препознаје децу на путу

Професионални тест-возач испробао је на полигону у Калифорнији најновију верзију „Теслиног“ ауто-пилота и резултати су, најблаже речено, узнемирујући.

Група за безбедност саобраћаја "Dawn Project" тврди да најновија верзија „Теслине“ самовозеће технологије није безбедна за употребу, након што аутомобил у неколико наврата није препознао дете на путу и ударио у лутку без стајања.

Тврдње да технологија очигледно има проблема у препознавању деце на путу део су кампање на амерички Конгрес да забрани коришћење „Теслине“ технологије ауто-пилота.

У неколико тестова, професионални тест-возач утврдио је да софтвер, пуштен у употребу у јуну, није успео да препозна лутку детета приликом просечне брзине од 40 километара на сат, нити при већим.

Оснивач групе "Dawn Project", Ден О‘дауд, назвао је резултате „дубоко узнемирујућим“, додајући да тврдње „Тесле“ да је нови софтвер „невероватан“ нису тачне и представља смртоносну претњу по људе.

„Више од 100.000 људи вози тесле и на јавним путевима користи софтвер за самовозећи мод и тако у ризик ставља децу широм земље“, истакао је О‘Дауд.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво