Читај ми!

Роботски пси ће обезбеђивати амерички свемирски центар на Кејп Канавералу

Лансирни центар за свемирске летелице на Кејп Канавералу ускоро ће бити под надзором електронских очију дистопијске верзије човековог најбољег пријатеља.

Америчке свемирске снаге, грана војске под командом ваздухопловства, недавно је успешно демонстрирала коришћење роботских паса у патролирању Кејп Канаверала у нади аутоматизовања одређених безбедносних задатака.

Демонстрација је успешно обављена 27. јула, а америчке свемирске снаге објавиле су фотографије два „пса“ док патролирају.

Званично названи "Ghost Robotics Quadruped Unmanned Ground Vehicles (Q-UGV)" роботи су намењени обављању „мануелних и репетитивних задатака“, као и „процени штете и патролирању“.

Роботски пси су намењени да реплицирају квалитете војних паса, али у много страшнијем облику. Због тога је њихово коришћење у прошлости наилазило на негативне реакције јавности.

Међутим, америчко ваздухопловство, у чијем саставу функционишу свемирске снаге, користи роботске псе у својим базама већ две године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво