Читај ми!

„Пејсенд“ инвестира у Србију и отвара европски технолошки центар

Пејсенд, глобална финтек компанија са седам милиона клијената, објавила је да је отворила свој нови Европски технолошки центар у Београду. Нови технолошки центар ће се фокусирати на развој софтвера и производа, и представља потврду репутације Србије као једне од водећих технолошких центара у Европи, са растућом заједницом познатих високотехнолошких компанија и финтек стартапа који долазе у Србију захваљујући доброј локацији, и међународно признатим знањима и вештинама наших људи.

Технолошки сектор је постао изузетно важан део друштвеног и економског развоја Србије и биће од кључног значаја за будући развој и економски раст. Отвореност за иновације, спремност за усвајање нових идеја и дигитална трансформација као приоритет, су стубови актуелне Владе Републике Србије, при чему премијерка Ана Брнабић активно учествује у изградњи блиских односа са ИТ индустријом, стартапима и иновативним компанијама у Србији.

„Дигитализација и четврта индустријска револуција пружиле су јединствену прилику Србији и њеним грађанима да превазиђу друге земље, посебно у области технологије, иновација, страних директних инвестиција и истраживања и развоја. Способност Србије да привуче водеће технолошке и финтек компаније, као што је 'Пејсенд', доказ је важности стратешких инвестиција током протеклих неколико година како бисмо развили и јачали технологију и стартап екосистем у Србији“, истакла је премијерка.

Поред посвећене владе и политичке стабилности, за подршку дигиталној трансформацији Србија има и одличне таленте са светски признатих универзитета и престижних технолошких мултинационалних компанија, стратешку локацију која може истовремено да подржи европске, америчке и азијске операције, као и простор на тржишту за раст и развој технологије.

Циљ „Пејсенда“ (Paysend) је да директно допринесе неким од иновативних технолошких иницијатива на којима се у Србији тренутно ради, укључујући сарадњу са Народном банком Србије на тестирању платних решења и производа за плаћања банака, затим, придруживање Иницијативи Дигитална Србија у изради финтек закона, као и развоју дигиталне економије Србије.

„Као глобални финтек, избор Београда као локације за Пејсендово примарно европско технолошко чвориште је била лака одлука, имајући у виду растућу инфраструктуру и подршку коју Влада Србије пружа за подстицање развоја технологије и стартапа. У сарадњи са Владом Србије желимо да помогнемо да се Београд стави на мапу као следећа финтек престоница Европе. Радујемо се што ћемо се етаблирати у Београду и допринети развоју снажне, глобално конкурентне дигиталне економије у Србији“, рекао је Абдул Абдулкеримов, суоснивач и председник компаније „Пејсенд“.

Циљ „Пејсенда“ је да повећа број запослених у Београду на 100 људи до краја ове године.

О Пејсенду

„Пејсенд“ је интегрисани глобални екосистем плаћања следеће генерације, који омогућава потрошачима и предузећима да плаћају и шаљу новац на мрежи било где, било како и у било којој валути.

Седиште компаније је у Великој Британији и мисија је да промени начин на који се новац креће широм света. „Пејсенд“ тренутно подржава рад на више мрежа на глобалном нивоу преко Mastercard, Visa, China UnionPay и локалних ACH шема плаћања, пружајући преко 40 метода онлајн плаћања за мала и средња предузећа.

„Пејсенд“ може да шаље новац у више од 150 земаља широм света и привукао је седам милиона корисника на своју платформу. Као интегрисана глобална платформа за плаћање, има сопствену глобалну мрежу банака и међународних и локалних система плаћања и партнерство са највећим међународним картичним системима као што су Visa, Mastercard и China Union Pay.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво