Читај ми!

А1 Net Protect, 56 милиона спречених напада и 200.000 задовољних корисника

Захваљујући све префињенијим начинима на које хакери угрожавају нашу, као и безбедност наших уређаја, број претњи на интернету се континуирано увећава. Свесна одговорности коју има као пружалац интернет услуга и оператор у чију мрежу прелази највећи број корисника, компанија А1 Србија је прошле године лансирала А1 Net Protect. Само у првој години овај додатак је спречио више од 56 милиона напада и достигао 200 хиљада задовољних корисника.

Недавна истраживања показују да је највећи број испитаника упознат са безбедносним ризицима, али тек 14 одсто о својој безбедности брине самостално, док чак 40 одсто очекује да за њихову безбедност буду одговорни пружаоци интернет услуга. У Србији се на сваких 39 секунди деси један сајбер напад, а рачунари чак 60 одсто корисника интернета су бар једном заражени, показало је исто истраживање.

Од почетка лансирања, А1 Net Protect спречио је више од 56 милиона напада, од којих су најчешћи малвер и фишинг напади. Велики пораст бележе и спам садржаји, ради пласирања комерцијалног садржаја у адвертајзинг сврхе, чак и обмана и лажних вести. Алармантан је податак да се напади на један уређај понављају и по више пута.

Компанија А1 Србија је први оператор на тржишту са безбедосним решењем какво је Net Protect. Употреба је једноставна и ефикасна и сваки уређај на А1 мрежи је заштићен, без обзира на то који оперативни систем користи. Net Protect сваких 15 минута проверава мрежу и злонамерне веб сајтове поставља на црну листу, а уколико корисник посети неку неисправну страницу, моментално шаље упозорења и блокира је.

Такође, како би едуковала екстерну јавност компанија је на wеб страници прошле године покренула Кутак за безбедан нет. Уз курсеве који подучавају како препознати и одбранити се од најчешћих претњи у дигиталном свету, ту је и дигитални водич за безбедност на интернету.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара