Читај ми!

Инстаграм тестира нову опцију – вертикални преглед прича

Друштвена мрежа Инстаграм тестира опцију вертикалних померања прича у својој апликацији. У фебруару 2021. године, Инстаграм је потврдио да припрема прототип новог редизајна прича са вертикалним померањем, слично Тик-току.

Друштвена мрежа Инстаграм коначно тестира нови дизајн са малом групом корисника. Као што је приметио консултант за друштвене мреже Мет Навара, неки корисници који се налазе у Турској примили су ажурирања Инстаграма, која дају могућност вертикалног померања у причама. Док се приче истог корисника и даље могу прегледати додиром на леву или десну страну екрана, прескакање на приче следећег корисника захтева превлачење надоле.

Новинар Тасиус Велосо је такође примио исто ажурирање у Бразилу, што сугерише да Инстаграм уводи нови дизајн вертикалног померања у више земаља.

Промена стиже као покушај да се ова друштвена мрежа такмичи са Тик-током, који већ нуди вертикално померање у својој апликацији.

Као резултат тога, Инстаграм је такође учинио приче фокусиранијим на видео-записе а не на статични садржај.

Још је током децембра 2021. године, Инстаграм тестирао повећану максималну границу за видео-записе у причама, која је са 15 секунди порасла на 60 секунди. Корисници већ могу да постављају видео-записе до једног минута на Инстаграм приче, а они постају сегментирани у четири видео-снимка од 15 секунди.

Компанија која је у власништву „Мета" такође тестира нове начине сортирања, па чак и опцију за уређивање мреже профила онако како ви желите. Међутим, нејасно је када (или ако) ће ове функције постати доступне свим корисницима.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара