Читај ми!

„Алексин“ опасни изазов, дигитални асистент тражио од девојчице да новчићем дотакне утикач

Технолошки гигант Амазон ажурирао је своју дигиталну асистенткињу Алексу после инцидента, када је девојчици од 10 година поручила да новчићем дотакне зупце утикача који је напола био у утичници.

Девојчица је најпре од асистенткиње потражила да јој зада неки изазов, и Алекса је поручила: „Угурај утикач пуњача за мобилни напола у утичницу а онда новчићем од једног цента дотакни видљиве зупце.“

Из „Амазона“ су изјавили да су исправили грешку чим су за њу сазнали.

Kристин Ливдал, мајка девојчице, описала је инцидент на Твитеру. Рекла је да је девојчица раније играла „игре изазова“ као што су превртање ципела на врху стопала и слично, и то када је време лоше, и да је њена ћерка и овог пута тражила још једну од таквих активности. Међутим, опасан изазов са новчићем, потекао је са Тик-тока, још пре око годину дана, где га је систем и пронашао, преноси Би-Би-Си.

Kристин Ливдал је додала да је као родитељ интервенисала пре него што је њена ћерка уопште покушала да изведе потенцијално опасан подухват, и да је њена ћерка „довољно паметна да не уради тако нешто“.

Метали су проводници струје и њихово уметање у утичнице под напоном могу изазвати пожар, струјни удар...

„Знам да можете изгубити прсте, руке. Исход тога би био да се неко озбиљно повреди“, рекао је Мајкл Класкер, менаџер станице у ватрогасној станици „Карлисл Ист“.

Из Амазона су у изјави за Би-Би-Си навели да су ажурирали Алексу како би спречили асистента да препоручи такву активност у будућности.

„Поверење купаца је у центру свега што радимо, и Алекса је дизајнирана да клијентима пружи тачне, релевантне и корисне информације“, наводи се у саопштењу компаније.