Читај ми!

Сазнајте све о конкурсу „Дигитална експедиција Изазов”

Конкурс „Дигитална експедиција Изазов 2021/2022“ намењен је тимовима основних и средњих школа у Србији и другу годину заредом организује се са циљем креирања дигиталних образовних садржаја који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика.

Како би ученици и наставници што боље разумели услове за учешће на конкурсу и све кораке пријаве, Пропулсион, Иницијатива „Дигитална Србија“ и Завод за унапређивање образовања и васпитања организују Инфо дан конкурса #ДигиталнаЕкспедицијаИзазов 2021/2022, на који су позвани сви заинтересовани школски тимови.

Инфо дан ће се одржати онлајн, у уторак, 7. децембра 2021. у 20 часова. За присуство је потребно попунити формулар на адреси www.zavod.edu.rs/digitalna-ekspedicija-info-dan, након чега се непосредно пред догађај добија линк за присуство.

Само такмичење је намењено тимовима основних и средњих школа, које чине три до пет ученика и један до два наставника-ментора, а њихов задатак је да припреме идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса. То може бити веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје или други ресурс који се може користити као помоћни наставни материјал, намењен и ученицима и општој јавности. Пријављивање тимова на конкурс се врши попуњавањем формулара на адреси www.zavod.edu.rs/ekspedicija-prijava, а пријаве су отворене до 13. децембра, у 12 часова.

Након јавног објављивања одлуке комисије, школски тимови ће имати на располагању шест недеља за реализацију пројектних идеја. Поред финансијске подршке, победнички тимови добиће и подршку кроз консултације и менторство експерата из ове области.

„Дигитална експедиција“ покренута је на иницијативу Кабинета председнице Владе Србије, Ане Брнабић, и спроводи се уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и у партнерству са програмом „Нова писменост“ – који заједно реализују Америчка агенција за међународни развој Ју-Ес-Ејд и Пропулсион – и Програмом Уједињених нација за развој (УНДП).

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара