Читај ми!

Авион, јахта или хотел са пет звездица… Луксуз од 325 милиона фунти

Луфтхансина „суперјахта за пловидбу по небу“ има стаклени под и посебну врсту балкона, а вреди више стотина милиона фунти.

Представљен је концепт летеће суперјахте, а дизајнери компаније Луфтханса техник назвали су луксузни авион, познат као „Експлорер", „летећим хотелом".

Авион, за који се очекује да достигне цену од око 325 милиона фунти, има исти ниво удобности и погодности као хотел са пет звездица.

„Експлорер" има купатило, спаваће собе, канцеларију, па чак и конференцијску салу, а све је футуристичком дизајну.

Собе се такође могу трансформисати у трпезарију или плесни подијум.

Како кажу у тиму стручњака који је реализовао ову луксузну летелицу, они су проучавали конструкцију луксузних суперјахти и уградили елементе из тих пловила у концепт ваздушног саобраћаја.

„Анализирали смо типичне елементе класе чамаца Екплорер како бисмо пренели концепт дизајна који стоји иза њега из воде у ваздух, а тиме и у нови дизајн кабине," рекао је Јан Грубе, директор продаје за Луфтханса Техник.

„Експлорер" је заснован на Ербасу А330 који ће бити ремонтован како би се створио идеалан авион за ВИП путнике које могу да приуште високу цену лета.

Авион се може прилагодити разним потребама путника, па тако може да има специјалну опрему која вам је потребна, вински подрум, лабораторију, медицинску собу па чак аутомобил.

Комплетан простор може и да се трансформише у ноћни клуб, са вишебојним диско-куглама и ласерима за добро расположење током забаве и журки.

Посебан балкон који се користи само док је авион приземљен, омогућава путницима да уживају у пићу док са писте имају поглед на аеродром.

Авион нуди оптималан комфор за 12 путника, али се ентеријер може променити па возило може да прими до 47 људи. Очекује се да прве путнике прими за око годину дана.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво