Читај ми!

Илон Маск се консултује са својим пратиоцима на Твитеру око продајe акција "Тесле"

Извршни директор Илон Маск питао је у анкети својих 62,5 милиона пратилаца на "Твитеру" да ли треба да прода 10 одсто својих акција „Тесле“.

Маск је рекао да ће се придржавати резултата анкете коју је твитовао, ма какви они били. „Много се у последње време причао нереализованим добицима као средству за избегавање пореза, па предлажем да продам 10 одсто мојих Теслиних акција", написао је Маск у твиту позивајући се на „порез на милијардере" који су предложиле демократе у америчком Сенату.

Анкета је добила преко 700.000 одговора у једном сату откако је објављена, при чему је скоро 56 одсто испитаника одобрило предлог за продају акција.

Масково учешће у "Тесли" достигло је око 170,5 милиона акција од 30. јуна, а продаја 10 одсто његових акција износило би близу 21 милијарду долара према прорачунима.

Аналитичари кажу да ће он ионако морати да прода значајан број акција да би платио порез, јер ће велики број  истећи следеће године.

Коментари од Маска долазе после предлога у америчком Конгресу да се опорезује имовина милијардера, како би се помогло у плаћању социјалног и климатског програма председника Џоа Бајдена.

Маск је један од најбогатијих људи на свету и власник неколико футуристичких компанија, укључујући „Спејсикс" и „Неуралинк". Он је раније критиковао порез на милијардере на Твитеру.

„Имајте на уму да нигде не узимам готовинску плату или бонус. Имам само акције, тако да је једини начин да лично платим порезе да продам акције" рекао је Маск на Твитеру.

Чланови одбора „Тесле", укључујући мајку Илона Маска, Кимбал, недавно су продали акције произвођача електричних аутомобила. Кимбал Маск продала је 88.500 Теслиних акција, док је колега, члан одбора Ира Ихренпрајс продао акције вредне више од 200 милиона долара.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 07. нов 2021, 03:50) - anonymous [нерегистровани]

Izmedju dve trave

Aku su uveli porez bogatima nek uvedu i besplatno zdravstvo za sve. Tako su bogati a Dzon Smit nece da da dva dolara za Smita Dzona da svu imaju osiguranje. A kad god dodje neka kriza spase ih nista drugo nego socijalizam, kao kad je Obama delio sve svima.

(недеља, 07. нов 2021, 00:15) - anonymous [нерегистровани]

Domisljat

U sustini on hoce da proda deo akcije sada kad je kurs na najvecem nivou ikada (i ocekuje se uskoro da pocne da pada). On hoce da proda akcije ali nece da izazove pad akcija zbog toga (sto se uvek desava kad osnivac prodaje), pa zato hoce da izmisli da je to ucinio jer su mu pratioci na twitter-u rekli da proda. Svaka cast za domisljatost.