Чачански Научно-технолошки парк у Дубаију - представљене иновације из Западне Србије

На Светској изложби, која се одржава у Дубаију до марта следеће године, учествовао је и Научно-технолошки парк из Чачка. Представљене су иновације компанија чланица заједнице, достигнућа и пројекти привреде региона Западне Србије.

Филип Илић је на Светској изложби у Дубаију представљао Научно-технолошки парк из Чачка. Част је каже, и одговорност била представити достигнућа чланица парка, којих има тридесетак.

Неке су иноватне компаније које послују више година, а ту су и старт ап - почетници у послу, који такође развијају иновације.

Достигнућа чачанског парка науке који је једини производни у Србији, представљена су у првој тематској недељи у Дубаију. Тема итекако актуелна, клима и биодиверзитет.

„Једна од главних улога НТП-а, Научно технолошког парка на самој презентацији, јесте да представи решења која се развијају у Чачку, а исто тако да се добије увид, односно да се упознамо са иновацијама које се развијају широм света на ту тему а и да се размене нека искуства и да се просто стекну неки нови партнери на пројектима", изјавио је пројектни менаџер НТП-а у Чачку, Филип Илић.

Боравак у Дубаију Филип је искористио да упозна јединствен архитетонски комплекс направљен за ову светске изложбе у сред пустиње, али и да успостави пословну сарадњу са иностраним организацијама и иновационим компанијама.

„Имао сам прилике да посетим такозвани Dubai Sustainably City, односно самоодрживи град који је направљен као засебна јединица у оквиру Дубаија, а који има за циљ дакле да буде самоодржив, да користи обновљиве изворе енергије, да пречишћава воду, да се користе електрична возила у оквиру града, и да људи који су свесни значаја заштите животне средине заправо живе тамо, и у складу са природом утичу на њену заштиту и квалитетније живе", објаснио је Филип.

Научно-технолошки парк из Чачка поново ће учествовати на Светској изложби у Дубаију са делегацијом Србије у оквиру четврте тематске недеље у децембру.

Названа је Знање и учење и тада ће се представити универзитети, научне институције , иноцвациони центри и научно технолошки паркови.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво