Читај ми!

Ребрендирање века, Фејсбук планира промену имена

„Фејсбук“ планира велико ребрендирање, због чега ће компанија променити име наредне недеље, сазнаје сајт "Verge".

Очекује се да ће оснивач и директор Марк Закерберг то званично објавити наредне недеље на годишњој конференцији компаније, 28. октобра.

Попут „Гугла“ који је променио име кровне компаније у „Алфабет“, ребрендирање ће вероватно позиционирати „Фејсбук“ као кровну компанију са бројним апликацијама у свом склопу, попут Инстаграма, Вотсапа, Окулуса...

Британски лист Гардијан покушао је да добије потврду те информације, али је портпарол „Фејсбука“ рекао да та компанија „не коментарише гласине или спекулације“.

Потенцијално ребрендирање долази у време када се „Фејсбук“ налази под великим притиском због узбуњивачице Френсис Хауген, која је америчком Конгресу рекла да је та компанија „ставила астрономски профит испред интереса људи“, да шкоди деци и дестабилизује демократске режиме широм света.

Френсис Хауген је Волстрит журналу открила бројна интерна документа, попут истраживања о томе да се код 30 одсто тинејџерки представа о сопственом физичком изгледу погоршала због Инстаграма.

„Фејсбук“ се због тога нагодио да плати 4,75 милиона долара казне и до 9,5 милиона долара одштете онима који испуњавају услове.

Утврђено је да је компанија дискриминисала америчке раднике у корист странаца и редовно одбијала да запошљава домаће раднике.

Осим тога, „Фејсбук“ је почетком месеца, после уобичајеног одржавања, претрпео пад својих сервера због чега све мреже у склопу компаније нису радиле шест сати.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво