Читај ми!

Кина ограничава деци време за видео-игре, сат времена петком, викендом и празницима

Деци испод 18 година биће дозвољено да играју онлајн видео-игре један сат петком, викендима и током празника.

Кинески регулатори скресали су количину времена коју малолетници могу да проведу играјући онлајн видео-игре као одговор на све већу забринутост о проблему зависности од таквог садржаја.

Правила, која је објавила Национална служба за медије и информације, налажу да корисници млађи од 18 година могу да уживају у видео-играма од 20 до 21 час поменутим данима, преноси Синхуа.

Онлајн гејминг компанијама забрањено је да нуде своје услуге малолетницима ван тих прописаних термина, а морају да уведу систем провере и верификације на основу правих личних имена.

Кина је претходно ограничила број сати које малолетници могу да проведу на видео-играма на три часа празницима и један и по осталим данима.

Синхуа такође преноси и да ће Национална служба за медије и информације повећати фреквенцију и интензитет инспекција компанија које нуде онлајн игре како би осигурала да се нова правила поштују.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 05. сеп 2021, 21:19) - anonymous [нерегистровани]

P

Ako deca žele da postanu zavisnici to je njihova odluka ne razumem zašto mora ovako

(уторак, 31. авг 2021, 10:32) - anonymous [нерегистровани]

Manje u netu

Bolje bi bilo da za sve nas postoji neko ograničenje, na primer dva sata dnevno. Na žalost teško je kontrolisati sebe od čitanja nekorisnih informacija pa na žalost zdravlje se ugrožava.

(уторак, 31. авг 2021, 02:58) - anonymous [нерегистровани]

Uživanje???

Ne verujem da u odluci zaista piše "Ograničava se UŽIVANJE".