Читај ми!

Нови планови Ричарда Бренсона - хотел поред Месеца

Сер Ричард Бренсон постао је астронаут у недељу тако што је бродом „Јунити“ одлетео до 53. миље изнад површине Земље, до границе са свемиром. Један сан је испунио, а следећа амбиција је изградња свемирске станице у близини Месеца, где би био и хотел.

Седамдесетогодишњи Бренсон рекао је да би хотел поред Месеца можда могао бити план који ће се реализовати, и бити на располагању генерацији његове деце.

Нови планови откривени су након успешног лета „Вирџин Галактика".

Пионир свемирског туризма и милијардер, а сада и астронаут рекао је да будући клијенти могу очекивати „много више свемирских бродова" од „Вирџин Галактика", што ће на крају крајева, смањити трошкове путовања.

Сматра се да ће карта до ивице свемира са „Вирџин Галактиком", коштати око 250.000 америчких долара.

Сер Ричард Бренсон је рекао да летови компаније „Вирџин Галактик" можда нису крај његовог рада у свемиру, јер компанија планира да изгради летелице које могу летети више и дуже.

Говорећи о другим сновима које је желео да оствари, рекао је: „Вероватно ћемо једног дана саградити хотел код месеца, о чему сам одувек сањао, или ћемо то препустити мојој деци... Видећемо. То је нешто што је још један сан који би, ако имам времена у животу, волео да испуним једног дана".

Бренсон се нада да ће након „прекретничког тренутка" када је успео да оствари лет до ивице свемира, из свемирске луке Америка у Новом Мексику, индустрија свемирског туризма расти убрзаним темпом.

Бренсон се нада да ће са више расположивих свемирских авиона и ракета временом помоћи у смањењу трошкова путовања у свемир.

Ово „појачање" подржао је извршни директор „Вирџин галактика" Мајкл Колглејзер, који је рекао да би једног дана та компанија могла да реализује 400 летова годишње до више десетина свемирских лука.

За сада није познато где ће бити стациониране свемирске луке, али сестринска фирма „Вирџин орбит" има договор са свемирским аеродромом „Корнвол".

Будући да је тренутно више од 600 људи платило за одлазак у свемир, а неки су спремни да чекају више од 15 година на ту прилику (око хиљаду људи је платило резервацију), компанија ће морати да убрза са изградњом бродова, и свемирских станица, па и хотела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво