Читај ми!

Одговор Инстаграма на ТикТок доступан и у Србији

"Reels", функција друштвене мреже Инстаграм, својеврсни одговор на иновације које пружа ТикТок, постала је доступна и у Србији. Нова функција Инстаграма, која даје нове могућности у стварању креативних видео-снимака, од августа 2020. године била је доступна само у одређеним земљама.

Нова функција Reels омогућава корисницима, како наводе из Инстаграма, да снимају и стварају видео-снимке у трајању од 15 до 30 секунди, а могу да их допуне музиком, ефектима и другим креативним алаткама.

Та функција представља мешавину прича (Stories) и објава (Posts), пошто ће други корисници моћи да гледају снимке направљене новом функцијом као објаве.

Осим додавања музичких нумера, корисници који буду снимали садржај помоћу функције Reels моћи ће да додају ефекте проширене стварности (AR), али и да одређују брзину снимка.

Функција Reels осмишљена је још 2018. године под именом Lasso, када је и тестирана као одвојена апликација, а као Reels је постала доступна у новембру 2019. за кориснике у Бразилу.

Новина познате друштвене мреже је у августу 2020. године постала доступна и корисницима у САД, Индији, Француској, Немачкој, Великој Британији, Јапану, Аустралији, Шпанији, Мексику, Аргентини и у још неким земљама.

Званичног саопштења Инстаграма о томе у којим земљама је Reels постао доступан нема, због чега се не зна да ли је у питању ширење функције за све кориснике или је Србија само једна од земаља у којој је нова функција постала доступна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се