Читај ми!

Будућност је ту – откључавање улазних врата телефоном или отиском

Блутут уређаји који служе као трагачи за електронске кључеве не раде ако сте те кључеве у журби оставили на столу. Паметне браве су изум који доноси олакшање за све заборавне јер врата могу да се отворе уз помоћ телефона или отиска прста.

На тржиште увелико стижу паметани уређаји који су претече оних који ће нам једног дана олакшавати свакодневицу у оквиру мреже Интернет ствари (Internet of Things).

Додатак „паметна“ сада има и брава. Производ "Security Smart Lock" компаније "Eufy" не повезује се са кућним вај-фај мрежом, па не пружа могућност даљинског закључавања када сте далеко од куће.

Међутим, помоћу телефона можете откључати врата када сте у домету блутута. Врата, такође, можете отворити и отиском прста, уз помоћ тастатуре или правим кључем.

Захваљујући сензорима у брави, врата се аутоматски закључавају када их затворите, тако да власник не мора цео дан да се пита да ли је закључао врата.

Водоотпорна брава одолеваће разним временским условима и радиће беспрекорно чак и када је током олује натопи кишница.

Паметна брава компаније "Eufy" ради на батерије и за њену уградњу потребан је само шрафцигер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво