Читај ми!

„Амазон“ отвара прву футуристичку продавницу у Британији

Купци више неће морати да брину о чекању у дугим редовима испред касе. „Амазон“ је спреман да отвори ланац прехрамбених продавница широм Британије, у којима ће се роба плаћати на несвакидашњи начин.

Купци у футуристичкој „бесконтактној" продавници америчког продајног гиганта у Лондону моћи ће да покупе храну и изађу без задржавања због плаћања.

Аутоматизована продавница ће користити сензоре и камере да би пратила шта купци од робе пакују у своје торбе и корпе. 

Планови за отварање прве продавнице „Амазон гоу" у Великој Британији дуго су били под велом тајне, али сада је откривено да ће таква радња ових дана бити отворена у западном делу Лондона.

Чак је и фасада продавнице прекривена у настојању да се план што дуже одржи у тајности.

Према неким изворима, британски ланац супермаркета „Морисонс", који има дугогодишњу везу са гигантом из САД, преко британске подружнице „Амазон фреш" службе за доставу, удружио са „Амазоном" у послу отварања "гоу" продавница.

За „Амазон гоу" продавнице је специфично то што ће начином плаћања пружити увид у то каква ће нам бити будућност куповине.

Купцима неће бити потребна готовина, али морају да преузму апликацију Амазон гоу на свој мобилни телефон пре него што уђу у такве локале.

Апликација се покреће на улазу у продавницу, и онда почиње са скенирањем.

Храна коју купци  покупе са полица, аутоматски се додаје на њихову виртуелну листу за куповину, чак и ако је телефон у њиховом џепу.

Производи се затим аутоматски наплате са њиховог Амазон рачуна по изласку из продавнице.

Сензори са полица утврђују када се и који артикли узимају или враћају на рафове.

Продавница у Илингу биће прва „Амазон гоу" радња која ће се отворити ван домаћег тржишта корпорације вредне 400 милијарди долара у САД-у, где има око 25 продавница.

Већ су направљени планови за најмање још 30 продајних места у Британији.

„Амазон", који је такође власник „Холфудса", одбио је да коментарише нови подухват или локацију прве продавнице. Ни из „Морисонса" нису давали коментаре.

Брајан Робертс, стручњак за прехрамбену индустрију, рекао је: „Био сам у продавницама 'Амазон гоу' у САД, и то је велика разлика у осносу на било шта друго што сам икада доживео међу великим трговцима. Када се региструјете и инсталирате апликацију, буквално је ваше само да узмете шта треба и изађете".

„Нисам сигуран да ће ово довести до гашења класичних супермаркета, али 'Амазон гоу' је сјајна demonstracija њихове технологије", додао је Робертс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво