Читај ми!

Како да купујете просто скенирајући QR код

У излогу продавнице угледали сте производ и желите одмах да га купите, али је радња затворена. Или сте производ видели на билборду, у часопису, а не бисте чекали на куповину. Одневно и за то постоји решење – довољно је само да скенирате Кју-Ар код и производ је ваш. Како – објаснио је гост Јутарњег програма, инжењер електротехнике Сава Живановић.

Апликација SnaPi функционише тако што фотографишете Кју-Ар код производа (QR) и потврдите да желите да купите производ. Телефон онда ступа у контакт са сервером продавца, препознаје да ли је тај производ или услуга на располагању и ако јесте кликнете и ви шаљете све информације о томе коме и где треба да испоручи, објашњава Живановић.

Подаци о картицама похрањују се на серверима, који су обезбеђени и на којима законски дозвољено да се чувају.

„Уколико неко жели нешто да купи ми те податке распоређујемо – продавцу податке о томе коме да испоручи, банци шаљемо захтев да се изврши налог за плаћање“, наводи инжењер електротехнике.

На овај начин трговина је, додаје, много лакша и веома безбедна.

„Подаци се деле само са онима којима су неопходни. На тај начин олакшавамо процес и самим фирмама јер оне не морају више да се баве безбедношћу података“, каже Живановић.

Што се корисничких података тиче, апликација приликом регистрације прво проверава телефонски број, а корисник после тога уноси податке за плаћање. Корисници могу да унесу своје име и адресу, а ако то не желе, онда ће продавац са њима ступити у контакт преко броја телефона.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 28. феб 2021, 02:28) - anonymous [нерегистровани]

Џабе сте кречили

Не купујем ништа што не видим, не пипнем, или пробам, ако је одећа или обућа у питању.