Читај ми!

Сонијева друмска електрична визија ускоро постаје реалност

„Сони“ као један од највећих светских брендова за производњу ТВ и аудио опреме припрема свој први аутомобил. Он, како кажу стручњаци из Јапана, мора бити по квалитету у рангу ове корпорације, а бољи бар за нијансу од конкуренције и прихватљив по цени да га може купити свако.

„Сонијев“ први електрични аутомобил, концепт назван „вижон-С“ (Vision-S), представљен је пре годину дана. Из јапанске компаније су тада појаснили да је реч о концепту коме је циљ да прикаже њихове могућности и тестира технологије за аутономна и електрична возила.

Ових дана аустријским друмовима кружи немаскирани „сони“ што значи да се спрема да веома брзо буде уведен у серијску производњу.

„Инжењери су напорно радили на новим технологијама, сензорима и камерама за аутономну вожњу. Посебних сензора за аутоматску вожњу, према новим информацијама, укупно има чак 40“, каже Казаи Хирава из „Сонија“.

Од конкретних карактеристика „Сони“ се похвалио са два електромотора укупне снаге 536 КС, убрзањем од 0 до 100 километара на час за 4,8 секунди и максималном брзином од 240 километара на час.

„Ми желимо јефтино и еколошки прихватљиво возило које има аутономну вожњу. Оно је намењено миленијалцима и у њему има пуно забавних садржаја и изненађења“, наводи Хирава.

Тестирања на јавним саобраћајницама Аустрије на којима „Сони“ с партнерима жели да провери властиту технологију и сигурносна решења уграђена у овај аутомобил.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. јан 2021, 00:02) - Електрос [нерегистровани]

Аутономна вожња?

Такви автомобили ће морати да буду повезани с неким сервером (вероватно Гугл-ом) и мораће да пошаљу захтев за одређену путању у одређено време. Гугл ће моћи да одбије захтев из неких разлога. Тада нема путовања, јер ћете зависити од "добре воље" сервера. Уствари нећете имати слободу избора - уместо аутономије добијате зависност од сервера.