Читај ми!

Шта све може да сними и слика нови „Сонијев" дрон

Компанија „Сони“ представила је свој иновативни „Ерпик“ дрон, који може носити „алфа“ камеру на подесивом ослонцу и снимати видео материјале и фотографије из ваздуха.

Технолошки гигант своју пажњу у новије време, у смислу производње, усмерава на дронове, лансирајући нову издвојену марку "Ерпик".

За „Ерпик" наводе да је у питању најмања класа беспилотних летелица која може бити опремљена „Сонијевим" системом „алфа". 

У компанији „Сони" се надају да ће нови дронови подржати креативност аутора видео записа, а у даљем развоју и побољшању перформанси дронова, у потрази су и за сарадницима.

„Сони" је „Ерпик" представио на Сајму потрошачке електронике ове недеље.

„'Ерпик' ће подржати креативност аутора видео снимака у највећој могућој мери, са циљем да допринесе даљем развоју индустрије забаве, као и побољшаној ефикасности и уштеди у различитим индустријама. Нови дронови ће имати највиши ниво сигурности и поузданости", навели су у компанији.

Модел који је приказан на сајму, има модеран дизајн и два продужетка трапа који се по потреби покрећу у различитим смеровима током лета.

Дрон је опремљен „алфа" системом и прави висококвалитетне фотографије и снимке. Лет му је стабилан, а има и све могућности за динамично снимање и сликање.

Иако су остали детаљи о дрону ограничени, компанија је објавила видео материјал са дроном „у акцији". Дрон је пратио и снимао футуристичко возило у покрету.

Сони тек треба да објави колико ће дрон коштати али и када ће бити доступан за куповину.

Камере "алфа" коштају од 449 до 4.800 фунти, што указује да би дронови могли бити прилично скупи.

Осим нових дронова, „Сони" планира да покрене ново предузеће намењено професионалној фотографији и видео продукцији на пролеће 2021. године.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво