Читај ми!

Још једна рампа за Хуавеј у Великој Британији

Бежичним оператерима у Великој Британији неће бити дозвољено да инсталирају „Хуавејеву“ 5Г мрежу после септембра 2021. године саопштила је британска влада, чиме је показала оштар став према кинеској технолошкој компанији.

Влада премијера Бориса Џонсона је у јулу забранила компанији „Хуавеј“ било какво учешће у изграњи следеће генерације мобилних мрежа због забринутости за безбедност, а САД су увеле санкције кинеској компанији пре три месеца.

Велика Британија и још неке европске земље су једна за другом почеле да одбацују „Хуавеј“, након што су САД лобирале да се тој компанији не дозволи да поставе своју опрему, а све због страха да би „кинески комунистички лидери могли да користе опрему за шпијунажу“, пренео је АП.

Оператерима је забрањено да купују „Хуавеј“ 5Г мрежу до краја године, а имају рок да до 2027. године потпуно уклоне опрему ове технолошке марке из својих оперативних система.

У компанији „Хуавеј“ су одбили да коментаришу овај потез, иако су претходно негирали оптужбе из САД и рекли да је британска одлука чисто политичка.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво