Читај ми!

Маск следеће недеље шаље летелицу „Старшип“ на Марс

Илон Маск најављује први прави лет „Старшипа“ за следећу недељу, када ће бити завршена пробна лансирања летелице која треба да иде на Марс.

Први човек „Спејс Икса“ обећао је да ће заинтересовани моћи да гледају лансирање путем стрима. Маск је нагласио да вероватноћа да се „Старшип“ приземљи у једном комаду 33 одсто, пише Индипендент.

У фази тестирања је осми прототип „Старшипа“. Све претходне су се успешно показале у узлету до 150 метара и приземљењу.

Још најмање седам пробних летова је планирано пре коначног лета „Старшипа“ иако прецизан распоред развоја летелице није објављен јавно.

Маск је раније говорио о томе да би свемирска летелица нове генерације могла да слети на Месец већ 2024. године, исто када Наса планира да у оквиру програма „Артемис“ пошаље на Земљин природни сателит прву жену.

План за „Старшип“ је да се користи за транспорт људи и терета широм Сунчевог система.

Носивост коју „Спејс Икс“ наводи као пројектовану за путовања до Марса је 100 људи.

Тачно време и датум првог лансирања „Старшипа“ тек треба да буду објављени иако је „Спејс Икс“ поднео захтев за затварање путева у области око лансирног простора код места Бока Чика у Тексасу, у периоду од 30. новембра до 2. децембра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво