Читај ми!

Телефон који се може прати сапуном и избељивачем

Први антибактеријски телефон на свету који зауставља ширење клица направљен је у компанији "Bullitt" са седиштем у Ридингу.

Телефон је добио име "Cat S42", и како произвођачи тврде, направљен је тако да буде „чврст, издржљив и употребљив на више фронтова“.

Тренутно се може купити за 229 фунти, али модели опремљени додатном антимикробном технологијом „биомастер“ неће бити доступни до почетка 2021. године. 

У компанији се надају да ће ту технологију применити на друге моделе телефона следеће године, укључујући основне моделе, оне са термовизијском технологијом, ултратанке моделе...

Телефон који ће имати антибактеријски систем, „бориће“ се против ширења бактерија захваљујући сребрним јонима уграђеним у материјале од којих је сачињен.

Иако такви јони активно не неутралишу бактерије или вирусе, укључујући и коронавирус, они заустављају ширење и умножавање патогена, тврде они који су покренули „биомастер“.

Заустављањем размножавања микроба, њихов број се природно смањује. У компанији "Bullitt" кажу да њихов нови телефон може да смањи концентрацију бактерија за 80 одсто у року од 15 минута и 99,9 процената у року од 24 сата.

Произвођачи додају да је уређај потпуно водоотпоран и да га треба редовно прати сапуном и водом, средствима за дезинфекцију, па чак и избељивачима да би био чист.

„Ово је од виталног значаја за оне међу нашим купцима који раде у оквиру здравствене или социјалне заштите и оне који за свој посао посећују више локација“, рекао је Питер Канингем, потпредседник компаније.

Термо-скенирање 

У току пандемије коронавируса, бројни су савети о прању руку и дезинфекцији предмета које свакодневно користимо.

Професор Питер Хал са Универзитета у Ватерлоу, сматра да телефоне треба чистити два пута дневно, како би се спречио даљи пренос вируса.

Алкохолне марамице су најпогодније за убијање вируса, а „Епл“ препоручује употребу крпе од микровлакана и сапунице.

Осим што је водоотпоран, нови телефон компаније "Bullitt" је током испитивања издржљивости више пута је бачен на челик са висине 1,8 метара.

Кућиште од од непробојног стакла и нерђајућег челика није оштећено, а после тестова, на њему нису били приметни трагови прљавштине која се задржала.

Произвођачи телефона кажу да би се опција термичког скенирања која ће бити опција у виду паликације код новог модела мобилног телефона, такође могле користити за мерење температуре међу запосленима, што је све чешћа пракса у колективима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво