Читај ми!

"Мајкрософт" све ботатији због рада од куће и учења на даљину

Koмпанија „Мајкрософт“ и даље има корист од глобалног преласка на рад од куће и учење на даљину. Када су у питању приходи на тромесечном нивоу ове компаније, они су далеко надмашили процене Вол Стрита.

Америчка компанија је наставила да профитира од глобалног тренда рада од куће због мера које су уведене због пандемије коронавируса.

Добит компаније на тромесечном нивоу је износила 37,2 милијарди долара, док су стручњаци предвиђали да ће она износити 35,72 милијарди долара.

Мајкрософтове акције су на њујоршкој берзи скочиле за један проценат, на 215,40 америчких долара.

„Био је то још један успешан квартал, са континуираном потражњом за даљинским понудама које и даље дају резултате", рекла је главна финансијска директорка Мајкрософта,Ејми Худ.

Мајкрософт се преусмерио на продају већине својих производа путем претплата које се понављају, што се инвеститорима свиђа, јер генерише стабилне токове прихода.

Како наводе из компаније "Мајкрософт", приходи који се односе на сегмент продаје "интелигентног облака" скочили за 20 одсто, као и повећана потражња у компјутерским сегментима за Виндовс и Иксбокс играчке конзоле.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво