Читај ми!

Кинески милијардер поново ствара историју, 34 милијарде долара у једном дану

Џек Ма, оснивач једног од највећих сервиса за електронску трговину „Алибаба“ и најбогатији Кинез, поново оправдава своје место у друштву највећих технолошких предузетника и то са највећом берзанском емисијом акција у историји.

Кинески финансијско-технолошки џин „Ент груп“, у којем велики удео има Ма, понудио је 11 одсто својих акција на хонгконшкој и сингапурској берзи, које укупно вреде 34,4 милијарде долара.

Пре овога, највећа појединачна берзанска емисија био је деби „Сауди арамка“ прошлог децембра, вредан 29,4 милијарде долара.

Удео кинеског богаташа и предузетника наводно износи 17 милијарди долара, чиме ће се његово богатство приближити броју од 80 милијарди долара.

Оно што чини акције „Ент групе“ толико вредним јесте сервис онлајн плаћања „Али пеј“, доминантан систем плаћања у Кини, где се кеш, чекови и кредитне картице све мање користе.

Да будемо прецизнији, укупан годишњи промет „Али пеја“ на његовим платформама у Кини био је невероватних 17,6 билиона долара.

„Али пеј“ има 1,3 милијарде корисника, од којих је већина из Кине, али своје услуге нуди и у околним азијским земљама.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво