Читај ми!

Из руског модула на свемирској станици цури ваздух

Астронаути на Међународној свемирској станици успешно су пронашли извор цурења ваздуха, који се претходних месеци повећавао.

Кени Тод, заменик менаџера свемирске станице, рекао је да је цурење први пут откривено пре више од годину дана, али се посебно претходних пар дана посебно погоршало. Нови тестови утврдили су да се извор цурења налази у сервисном модулу руског дела станице.

„Покушаћемо да у наредним данима пронађемо место цурења“, рекао је Тод, објашњавајући да се ради о старом проблему који се погоршао последњих месеци.

Руска агенција за истраживање свемира „Роскосмос“ потврдила је да ваздух цури кроз модул „Звезда“.

„У току је претрага да се прецизно лоцира извор цурења. Ситуација не представља опасност по животе и здравље посаде и не омета функционисање станице“, поручили су из „Роскосмоса".

Амерички астронаут Крис Кесиди и руски космонаути Анатоли Иванишин и Иван Вагнер задужени су за тачно лоцирање пукотине.

Међународна свемирска станица налази се на око 400 километара изнад Земље, а главна намена јој је научна и истраживачка. Снабдевање се врши са Земље, а у најновијој испоруци треба да стигне и савремени тоалет вредан 23 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво