"Амазонова" инвестиција у Канади за 3.500 људи

Компанија "Амазон" планира да отвори нових 3.500 радних места у Канади. Гигант онлајн трговине у Ванкуверу ће запослити 3.000 људи, а у Торонту 500. Ванкувер се дуго сматра привлачним градом за ову врсту трговине због близине САД и главног технолошког центра укључујући Силицијумску долину и седиште "Амазона" у Сијетлу.

Нова пословна и технолошка радна места која ће се отворити у наредним годинама подржаће пословне тимове широм компаније, укључујући "AWS", "Alexa", "Amazon Advertising" и "Retail and Operations Technology АВС".

Послове ће добити инжењери за развој софтвера, дизајнери корисничког искуства, научници за говор који раде на томе да "Аlexa" учине паметнијим, архитекте који нуде решења за рачунарство у облаку, руководиоци продаје.

"Амазонова инвестиција корисна је за ширу економију и заједницу - од људи које запошљавамо, преко малих предузећа која оснажујемо, до добротворних организација које подржавамо, академских прилика које финансирамо. Поносни смо што поново потврђујемо посвећеност канадским градовима у овом критичном тренутку", рекао је Џеси Дорти, потпредседик "Амазона".

Компанија "Амазон" уложила је око 11 милијарди долара у радна места, укључујући инфраструктуру. 

"Warehouse Workers Centre", организација са седиштем у Брамптону у држави Онтарио, која заступа  запослене који раде у "Амазону", покренула је почетком године петицију у којој тврди да "Амазон" не штити здравље својих запослених.

У петицији се наводе да је немогуће одржати физичку дистанцу међу запосленима, да радници раде по 50 сати недељно. 

Потпредседник компаније Џеси Дорти истиче да је здравље запослених пресудно за компанију и да је то приоритет. 

"Од почетка године на здравље запослених потрошено је више од 800 милиона долара", истакао је Џеси Дорти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара