Два екрана један до другог за 1.400 долара – покушава ли „Мајкрософт" поново да измисли телефон

Иако се и данас често чују коментари да савремени мобилни телефони личе један на други, све чешће наилазимо на покушаје произвођача да понуде нешто другачије и функционално. После експеримената са савитљивим екранима мнгогих произвођача, „Мајкрософт" нуди телефон са два екрана који су један до другог.

„Мајкрософтов“ Surface Duo се склапа као књига. За разлику од неких већ познатих уређаја других произвођача који имају савитљиве екране, Surface Duo има два одвојена традиционална екрана који су синхронизовани.

На медијском брифингу где је најављен Surface Duo, „Мајкрософт“ је истакао да је реч о телефону који ће завршити посао на сличан начин као што многи пословни корисници користе подешавања дуплог монитора на персоналним рачунарима.

На пример, у апликацији Teams, видео-разговор се догађа на једном екрану док се текстуални чет приказује на другом.

У апликацији Outlook, корисник истовремено може на једном екрану да чита мејл, а на другом да одговара.

„Не покушавам поново да измислим телефон, али верујем да је ово бољи начин да се обаве послови“, рекао је Панос Панај, „Мајкрософтов“ шеф производње.

Корисницима је омогућено и симултано коришћење апликација које нису „Мајкрософтове“, као нпр. употреба Твитера и Инстаграма, екран поред екрана.

Могуће је и читати књигу на једном екрану док на другом хватате белешке.

Панај је рекао да је „Мајкрософт“ изабрао „Гуглов“ оперативни систем јер пружа корисницима приступ великом Андроид екосистему мобилних апликација.

„Гугл продавница је круцијална“, навео је. 

Наруџбине уређаја већ су почеле и за сада ће бити доступан само на америчком тржишту. Цена ће бити 1.399 долара, а продаја почиње 10. септембра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. авг 2020, 13:19) - anonymous [нерегистровани]

Samo napred

Ti idi na selo ko ti brani i ne govori drugima sta je ispravno a sta ne.

(четвртак, 13. авг 2020, 12:35) - anonymous [нерегистровани]

јооој

ајд екрани ал ово за белешке то се не прашта... ускоро ваља да очекујемо и хемијски телефон, са испуштањем мириса књиге или одашиљањем биоелектричних импулса са утиском мириса, наравно уз УСБ пруикључивање на себе, руке главу... бирамо село и традицију ипак, после толиких вишемесечних шат-даунова. Село још нико није искључио. телефон укључити само кад се мора. благодети мобилних комуникација. нема ме кад нећу.