Сајам у Бангкоку који ће ауто-индустрија запамтити

Упркос томе што је корона угасила скоро све манифестације, једини сајам аутомобила на свету одржва се у Бангкоку где присуствују сви произвођачи аутомобила на свету. Дошли су Јапанци, Американци, Европљани и Кинези. Све делује као права аутомобилска бајка, иза које стоје строге мере обезбеђења.

Сваки дан сви излагачи и помоћно особље још у шест ујутро тестирају се на вирус короне. Улаз на сајам је такође дозвољен посетиоцима са валидним тестовима, али им се ипак проверава температура на уласку на сајам.

Сви су обавезни да носе стално маске, а заражених за сада није било. На ове строге мере пристали су и шефови европских марки као и амерички босови који су дошли да представљају велике фирме. 

„Наше хостесе, ма колико лепе, морају да носе визире и маске, то је обавезно на свим штандовима. У клима-уређај сваких 10 минута се убацује дезифекционо средство“, објашњава Ши Ћуван, директор Сајма у Бангкоку.

Сајмова аутомобила неће бити још најмање две године ни у Европи ни у Америци, чак је и Пекинг отказао сајам. Бангкок је за сада раритет који ће бити запамћен у ауто-индустрији.

„Скок туризма и бизниса је наша формула, као и мере које предузимамо. Одржаћемо овакав сајам и следеће године, али се надамо да ћемо до тада имати вакцину“, рекао је Ши.

На сајму је приказно 86 нових аутомобила, чак 40 елкетричних. Приказани су и модели аутомобила на хидроген и соларну енергију, али и десет прототипова.

Овај сајам, интересантно, ниједан значајнији произвођач није избегао као што су то урадили у Америци и Европи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 04. авг 2020, 07:23) - anonymous [нерегистровани]

*

Kad se hoće sve se može...