„Градски соколови“ биће први летећи аутомобили

После много нагађања ко ће произвести први летећи аутомобил, ипак су Американци били најбржи. Стручњаци фирме „Урбан ајродајнамикс“ представили су пројекат "CityHawk", први електрични летећи аутомобил који ће моћи да се купи већ за две године.

За сада га третирају као хеликоптер за богате, који може да слети на улицу или испред хотела. Многи богаташи већ су стали у ред и чекају.

Судећи по фотографијама имаће два резервоара са водоником и две горивне ћелије уз помоћ два електромотора који ће моћи да испоруче 939 коњских снага.

Унутрашњи ротори "Fancraft technology" и њихова намена је да унапреде стабилност, брзину безбедност и наравно контролу над возилом док пригушују буку.

„Постојаће две верзије – једна коју возите сами и друга која вас вози до жељеног места аутоматски пилот је много сигурнији“, каже конструктор Ентони Лојд.

Највећа брзина се процењује на 201 километар на час и моћи ће из једног пуњења да пређе око 161 километар, што баш и није превише далеко, али је осмишљено да за почетак то буде нека врста летећег таксија.

„Прави такси неће моћи да покрије трошкове набавке, а треба и имати терминале за ово возило. Међутим, „Убер“  је већ откупио део акција ове фирме јер му се свиђа идеја“, истиче Лојд.

Има места за до пет путника, а уколико нешто не пође како треба, постоје падобрани који ће CityHawk безбедно спустити на земљу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво