Кинески снабдевач „Тесле“ развио батерију трајања два милиона километара

Кинески гигант за производњу батерија за електричне аутомобиле за „Теслу“ и „Фолксваген“ развио је нову моћну батерију која траје два милиона километара – што би могло да представља праву прекретницу у аутомобилској индустрији.

"Contemporary Amperex Technology Co. Ltd" (CATL) спреман је да произведе батерију која има век трајања од 16 година и два милиона километара, рекао је Зенг Јукун, председавајући извршног одбора кинеског гиганта.

Садашње батерије долазе са гаранцијама које покривају око 240.000 километара и осам година, преноси Блумберг.

„Уколико неко сада направи наруџбину, ми смо спремни за производњу“, истакао је Зенг без откривања да ли су неки уговори потписани.

Зенг, чија компанија је највећи произвођач аутомобилских батерија, навео је да нова енергетска јединица кошта око 10 одсто више од батерија које се тренутно налазе у возилима.

Продужавање животног века је један од кључних напредака потребних за будућност електричних аутомобила, зато што би батерија могла да се користи и у другом возилу.

То би значајно умањило трошак поседовања електричног возила, што би требало позитивно да утиче на ауто-индустрију.

Како је већ писао специјализовани портал Електрек, „Тесла“ планира да произведе сопствену батерију трајања два милиона километара, али заједно са партнерима.

Прошлог месеца, Ројтерс је известио од томе да „Тесла“ ради са CATL на производњи батерије трајања два милиона километара и да ће је прво уграђивати у возила „модел 3“ произведена у „Гигафабрици“ у Шангају.

број коментара 18 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. јун 2020, 13:50) - Dalmatinac [нерегистровани]

Baterija

Nije isto da pokrenes ficu is 500cc ili mecku od 6300cc.

(среда, 10. јун 2020, 13:00) - anonymous [нерегистровани]

Hladne baterije

Buducnost (za 10 god masovna proizvodnja) je hladna baterija, kojoj ne treba licijum, kobalt itd. Ne zavisi od cijene retkih metala i robovlasnicih uslova u zemljama Afrike, niti od strateske cijene rijetkih metala drugih zemalja, pogotovo Kine. Sto prije izadjemo iz zavisnosti od nafte, sto otpornija privreda ce biti na krize i berzijske spekulaciji. Srbija ima ukupni privredni deficit izvoz-uvoz upravo zbog uvoza nafte. Blize bi bila suficitu da nafta otpadne.

(среда, 10. јун 2020, 11:27) - Andrija [нерегистровани]

Вучић: Запад јасан по питању КиМ, једино питање је ко ће да води игру

Sve je to politika. Negde nam se interesi poklapaju, negde ne.

(среда, 10. јун 2020, 10:17) - Ljubisa Australija [нерегистровани]

Car battery

Ne zelim da te vredjam ali ako nesto tvrdis treba da budes sto posto siguran. Car battery je baterija za kola, a akumulator je punjac baterije i plus snabdeva struju za radio, svetla i.t.d.

(уторак, 09. јун 2020, 17:16) - anonymous [нерегистровани]

Cenzurišete napomenu o verovatno pogrešnom prevodu?

Na engleskom, "car battery" je ono što mi zovemo "akumulator", a ne baterije za električne automobile. Inače bi ovo bio prvi put da čujem da Tesla kupuje baš baterije od Kineza (ili bilo koga).

(уторак, 09. јун 2020, 16:17) - Backo [нерегистровани]

@Jedinica mere

E pa vidis,druga su vremena tehnika napreduje.Baterija za elektro auto nije se za uporediti sa baterijom kojom se startuje dizelas auto ili bebzinac.Naravno da ce se baterija za elektro auto vrednovati prema predjenim kilometrima,baterija poslluzuje elektromotor strujom,ako auto predje vise kilometara,baterija se istrosi dostigne se granica, kada pocinje da se smanjuje kapacitet baterije.

(уторак, 09. јун 2020, 15:35) - Zoran [нерегистровани]

Tesla

Vozim Teslu, MODEL X 90 D. Ima garanciju baterije od milion km., a ne od 240.000.

(уторак, 09. јун 2020, 15:21) - anonymous [нерегистровани]

@Трошкови

Топ гир је релевантан па нема. Ако они не примају паре од нафтног лобија не прима нико. Спржили га није него. Ватрогасна кола. Сећам се ја како су пристрасно пљували југо. Нама је био добар, толико добар да су гађали Заставу. Напред струја, бензин је ужас!

(уторак, 09. јун 2020, 15:10) - Lazo kovacevic [нерегистровани]

Baterije za automobile

Zašto se ne napravi univerzal a baterija koja paše za svako vozilo pa kad se is troši a ti stane na pumpu zameni potrošen bateriju za punu i nastaviš da voziš nemoras da čekaš da je napunis

(уторак, 09. јун 2020, 12:58) - anonymous Pero iz Svedske [нерегистровани]

Cekam reagovanje......

Cekam reagovanje od UJAKA sa Zapada da i ova nova baterija ne igra i ulogu Spiuna kao telefon HAWEI......Pero….