„Тесла“ усред бела дана право у преврнути камион, невероватан неуспех ауто-пилота

На ауто-путу на Тајвану одиграла се, најблаже речено, чудна ситуација када се „тесла модел 3“ закуцао у камион, који је већ неко време лежао преврнут на страни. Неким чудом, возач је прошао без повреда.

Снимак, који се прво појавио на друштвеним мрежама, показује како електрични аутомобил „тесла модел 3“ иде унутрашњом траком ауто-пута и не скреће са своје путање иако се испред њега налази већ преврнути камион.

Како су навели тајвански медији, камион који је носио поврће преврнуо се када је возач изгубио контролу над возилом.

Док је возач стајао са стране пута и чекао да стигне шлеп-служба, „тесла модел 3“ је наишао и, упркос томе што се камион налазио насред пута и видљивост је била одлична, нимало не мењајући смер или брзину ударио право у камион.

Из свега приложеног чини се да возач „тесле“ није обраћао пажњу на пут већ се уздао у аутопилота, за који се и раније дешавало да има проблеме у детектовању великих непокретних објеката испред возила.

У „тесли“ је у тренутку судара био само возач, који је неким чудом и добрим сигурносним системом прошао без повреда.

број коментара 37 Пошаљи коментар
(недеља, 07. јун 2020, 10:52) - anonymous [нерегистровани]

Konkurencija je čudo

Treba "TESLU" eliminisati, barem sa tog tržišta.
Kamion prevrnut bez oznake!

(петак, 05. јун 2020, 20:28) - anonymous [нерегистровани]

Auto pilot

Па јесте за дебиле аутопилот. Ово је евидентно да они који купују аутомобиле са овом технологијом толико верују у сигурност система да постају опасност на путевума. Блебећу са мобилним и буље у екране а да и не обраћају пажњу док умишљају да возило вози само.

(петак, 05. јун 2020, 12:38) - anonymous [нерегистровани]

ABS...?

Ne umem da gledam ali umem da brojim... POMERIO KAMION 2 ISPREKIDANE LINIJE.
Po tebi ispade da je bolji ABS imala dedina LADA.

(четвртак, 04. јун 2020, 19:10) - Рк [нерегистровани]

Радар

Па зар софтвер за аутоматско управљање не користи и радар за откривање препрека на путу? Ако је заказао визуелни контакт софтвера са препреком, радар сигурно не би омануо јер камион има масивну челичну шасију на коју би радар морао да реагује.

(четвртак, 04. јун 2020, 12:01) - Naše Ime [нерегистровани]

Naslov

ABS je odradio, ko ume da gleda!

(среда, 03. јун 2020, 22:27) - Lazic Rajko [нерегистровани]

Ma ajde bre

Mogu da kupim dva stana od po 60 kvadrata u Pancevu za jednog Maskovog Teslu. Bas su preterali sa cenom. A elektromotor je jednostavniji od svakog benzinskog pa i dizela motora.

(среда, 03. јун 2020, 20:37) - anonymous [нерегистровани]

American disaster

Vozila za poluograničene.

(среда, 03. јун 2020, 19:59) - DrMr [нерегистровани]

@Re: @Pitao bih se?

Bez potrebe je tvoj komenar na moj,ostajem pri svojem stavu,jer je ispravan.Treba biti zahvalan amerima sto su upotrebili Nikolino prezime,za jedan svoj izum,automobil na elekricni pogon,"Tesla".Srbska posla,protiv pa nek je i naopako.

(среда, 03. јун 2020, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

re: @Pitao bih se?

Prijatelju, to sto ti navodis nije razlog da neko bez ikakvih problema uzme Teslino ime za svoju fabriku automobila. Postoji ipak familija i nasljednici ili oni koji polazu pravo na ime i brend koji valjda imaju i moraju sta za reci? Uostalom ni Mask nije rodjeni Amer, naprotiv dosao u USA sa 19 godina.@Dragane, pa Njemaci su morali stotine hiljada auta povuci iz USA zbog problema sa izduvnim gasovima. Dakle sve Tesle 3 povuci jedini logican zakljucak.

(среда, 03. јун 2020, 16:16) - bata [нерегистровани]

fachion victim (namerno)

Tesla je kao i iphone obično pomodarstvo