Развој подкаста у Србији: нова мобилна апликација и предавање Ерика Нузума

Подкасти су нова аудио-форма која постаје све популарнија у Србији. Захваљујући Podcast.rs платформи, домаћи подкасти ће ускоро бити доступни и преко мобилних апликација, и то од 28. маја када се одржава онлајн конференција о развоју подкаста у Србији.

Развој подкаста у Србији: нова мобилна апликација и предавање Ерика Нузума Развој подкаста у Србији: нова мобилна апликација и предавање Ерика Нузума

Овим поводом Ерик Нузум, експерт који је помогао глобални пробој подкаста као што су Invisibilia и TED Radio Hour, одржаће ексклузивну онлајн радионицу и саветовање за одабране учеснике.

Подкаст је нова медијска форма која обухвата децентрализовани аудио-садржај који је широко доступан преко интернета. Као такав постао је једно од најбрже растућих тржишта и неизбежан формат великих медијских кућа, али и извор информација и забаве за чак 70 одсто становништва у многим земљама. 

Удружење „Подкаст подршка“ основано је 2019. године како би помогло развој подкаст заједнице и промоцију овог формата у Србији и региону. Са овим циљем покренули су веб-портал www.podcast.rs, који тренутно окупља више од 60 домаћих и регионалних подкаста, бројну публику, креаторе и љубитеље ове форме садржаја.

Podcast.rs иницијатива пружа подршку подкастерима и свима који желе да се опробају у овој области, како кроз директну копродукцију тако и кроз едукацију и саветовање.

На онлајн конференцији коју удружење „Подкаст подршка“ организује 28. маја са почетком у 12.30, биће представљене мобилне апликације за иОС и Андроид платформе које ће домаћој публици омогућити једноставно слушање подкаста, бројне нове фунционалности и специјално креиран едукативни садржај.

Овом приликом говориће Еван Трац – УСАИД-ов Пројекат јачања окружења за одрживост медија, Владимир Радиновић (Podcast.rs), Горан Војтешки (Podcast.rs), Галеб Никачевић Хасци-Јаре (подкаст Agelast), Селена Косорић (Данас подкаст), Горан Крговић (Sounder.fm), Ерик Нузум (Magnificient Noise).

Специјални гост конференције Ерик Нузум је експерт који ради на креирању глобално познатих подкаста и дигиталних производа за медије и клијенте као што су: Њујорк тајмс, ТЕД и Esther Perel Global Media.

Током своје дугогодишње каријере, био је на позицији вишег потпредседника „Амазонове“ компаније "Audible" и медијске организације НПР, а тренутно ради са индивидуалним клијентима у оквиру своје компаније "Magnificient Noise".

Заслужан је за то што је НПР постао светски лидер у продукцији и дистрибуцији подкаста и саветовао неке од најпознатијих подкастера и компанија о томе како да развију концепт и покрену подкасте који су постали одрживи и глобално познати. Аутор је књиге Make Noise: A Creator's Guide to Podcasting and Great Audio Storytelling.

Након првог дела Нузумовог мастеркласа 28. маја, публика ће имати прилике да уживо чује Ди-џеј Мемета.

Podcast.rs платформа и апликације развијене су оквиру УСАИД-овог Пројекта јачања окружења за одрживост медија (USAID Strenghtening Media Systems Project), који спроводи IREX.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара