Аутомобил 2020. године у Србији „опел корса“

У оштрој конкуренцији у којој су били и „рено клио“, „пежо 208“ и „фолксваген Т крос“, титулу аутомобила године у Србији освојила је „опел корса“. У категорији еко аутомобила неприокосновени победник је „мерцедес“ Е класе, Е-300-де плуг-ин хибрид.

Жири за избор „Аута године 2020“, Асоцијације аутомобилских новинара Србије, гласањем је успешно завршио процес овогодишњег избора. Због пандемије коронавируса и ванредног стања у Србији, ове године није било могућности да се то, традиционално, уради на Сајму аутомобила, који је такође одложен.

Кандидати за аутомобил године били су: „рено клио“, „пежо 208“, „опел корса“ и „фолксваген Т крос“. 

У оштрој конкуренцији титулу аутомобила 2020. године освојила је „опел корса“ са освојених 62 поена. Друго место су поделили „рено клио“ и „фолксваген Т крос“ освојених 56 поена, док је треће место заузео „пежо 208“, са освојених 48 поена.

Дакле, победник избора „Ауто године 2020“ у Србији је „опел корса“.

Овај аутомобил освојио је и престижну европску награду Best Buy аутомобил године у Европи 2020.

„Корса“ је први аутомобил који је АУТОБЕСТ награду успео да освоји у три генерације.

Ове године, осим аутомобила године, жири је бирао и еко аутомобил године, а услов је био да тај аутомобил покреће хибридни или потпуно електрични погонски склоп.

Неприокосновени победник је „мерцедес“ Е класе, Е-300-де плуг-ин хибрид, са освојених максималних 80 поена.

У протеклом периоду, са новинарима је најбоље комуницирао и највише урадио на промоцији своје фирме и бренда који заступа, то јест титулу пи-ара године заслужили су, према мишљењу жирија Асоцијације аутомобилских новинара Србије, Ивана Митровић из „Реноа“ и Александар Андрић из „Тојоте“.

И ове године додељено је специјално признање „Иван Катунац“ за професионално новинарство и допринос промоцији и развоју ауто-индустрије у Србији. Награду је добио Александар Угљешић, дугогодишњи аутомобиски новинар, главни и одговорни уредник портала dmotion.rs.

Асоцијација аутомобилских новинара Србије ће ускоро организовати свечану доделу признања и промоцију победника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво