Како је „Зум“ уз помоћ коронавируса преко ноћи завладао интернетом

Када се помене друштвена мрежа, већина људи помисли на Фејсбук, Инстаграм, Твитер, Снепчет... Међутим, једна друга онлајн мрежа искористила је пандемију Ковида-19 да суверено завлада „Гугл плејем“ и „Еп стором“. То је апликација за видео-конференције „Зум“ и тренутно преко ње, у условима самоизолације, милиони људи живе своје животе, друже се и раде.

У времену глобалне пандемије коју је изазвао нови сој коронавируса, а милиони људи широм света приморани да остану у својим кућама, девет година стара апликација за видео-конференције Зум постала је најтраженија онлајн услуга.

И то не само за виртуелне пословне састанке и школске часове, већ за опуштенија дружења, кућне журке, црквене службе, ћаскања уз кафу, књижевне вечери и романтичне сударе.

Као и све велике друштвене мреже, Зум је постао део интернет културе свакодневно је обликујући. Милиони мемова, смешних снимака и шала са Зума свакодневно се деле интернетом.

Пре пандемије, апликације за видео-конференције често су сматране неопходним злом у пословном свету, али су у масовној самоизолацији постале витални део социјалног живота.

Бесплатна верзија Зума може да угости и до 100 учесника одједном и има персонализоване алате, од тога да изаберете другачију позадину, промените угао камере или желите шифрован приватан позив до слања директних порука и снимања видео-сесија.

Позиви испод 40 минута трајања су бесплатни, а ако желе дуже корисници могу да месечно плате 15 долара.

Зум је протеклих недеља из запећка испливао као највише даунлоудована апликација на Еп стору и Гугл плеју, више пута обарајући сопствени рекорд и претичући џинове, попут Снепчета и Тиктока.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво