Како је „Зум“ уз помоћ коронавируса преко ноћи завладао интернетом

Када се помене друштвена мрежа, већина људи помисли на Фејсбук, Инстаграм, Твитер, Снепчет... Међутим, једна друга онлајн мрежа искористила је пандемију Ковида-19 да суверено завлада „Гугл плејем“ и „Еп стором“. То је апликација за видео-конференције „Зум“ и тренутно преко ње, у условима самоизолације, милиони људи живе своје животе, друже се и раде.

У времену глобалне пандемије коју је изазвао нови сој коронавируса, а милиони људи широм света приморани да остану у својим кућама, девет година стара апликација за видео-конференције Зум постала је најтраженија онлајн услуга.

И то не само за виртуелне пословне састанке и школске часове, већ за опуштенија дружења, кућне журке, црквене службе, ћаскања уз кафу, књижевне вечери и романтичне сударе.

Као и све велике друштвене мреже, Зум је постао део интернет културе свакодневно је обликујући. Милиони мемова, смешних снимака и шала са Зума свакодневно се деле интернетом.

Пре пандемије, апликације за видео-конференције често су сматране неопходним злом у пословном свету, али су у масовној самоизолацији постале витални део социјалног живота.

Бесплатна верзија Зума може да угости и до 100 учесника одједном и има персонализоване алате, од тога да изаберете другачију позадину, промените угао камере или желите шифрован приватан позив до слања директних порука и снимања видео-сесија.

Позиви испод 40 минута трајања су бесплатни, а ако желе дуже корисници могу да месечно плате 15 долара.

Зум је протеклих недеља из запећка испливао као највише даунлоудована апликација на Еп стору и Гугл плеју, више пута обарајући сопствени рекорд и претичући џинове, попут Снепчета и Тиктока.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 03. апр 2020, 02:58) - CTEBA- TOPOHTO [нерегистровани]

Zoom

Od svega navedenog mozda je tacno da se njavise skida s servera, ali sto se tice pouzdanosti trenutno sam naj nezadovolnjiji ZOOM telekonferencijskim sistemom. Njhovi serveri nisu u mogucnosti da podrze ovoliki broj korisnika. U slucaju da je vise od 15 ucesnika u razgovoru vrlo tesko se ostvaruje ukljucenje , oni koji su se prvi ukljucili najcesce ce imati problema sa zvukom ili ce im zvuk biti iskljucen. Mogucnost da se ukljucite s telefonskog broja na njihov sistem u tom trenutku je misaona imenica. Ne daj Boze da se istovremeno ukljuce svi s kamerom to je tek raspad sistema. nesto bolji sitem je Microsoft Team Meeting. Za sada njajbolje funkcionise Skype for Business. Uber je nova platforma koja je pocela da radi pre par meseci je ubedljivo najgora u ovoj guzvi kada svi pokusavaju daodrze poslovne sastanke preko interneta. Moj savet je da iskljucite kameru kad god to nije neophodno posto video signal visestruko vise opterecuje servete i internet mrezu nego audio signal.

(среда, 01. апр 2020, 12:06) - programer [нерегистровани]

zoom

sa zoom-om sam cesto imao problema ranije, skajp tu i tamo, po mom iskustvu najbolji je hangouts, i whereby je dosta dobar, nikad nisam imao problema sa njim, jedino sto se placa za veci broj korisnika

(понедељак, 30. мар 2020, 13:58) - anonymous [нерегистровани]

razmisli pa komentariši

Pitanje za prethodnog komentatora: Skype omogućava isti broj učesnika.. jel? ;) Ili ipak znatno manje..

(субота, 28. мар 2020, 19:42) - anonymous [нерегистровани]

Skype

Skype daje bolje iskustvo po meni