За бржи интернет, искључите микроталасну пећницу, бар тако каже наука

Савет стручњака из Велике Британије је да би требало избегавати употребу микроталасне рерне, када користите вај-фај.

Пошто много људи ради од куће и ослања се на стриминг услуге, све је већи притисак на провајдере, па су процене да је употреба интернета порасла за 20 одсто, наводи британска влада. Упозорорава да је поуздан и брз интернет кључан у борби против коронавируса, а Агенција британске владе за медије, дала је много корисних савета, као што је преузимање филмова уместо стримовања.

„Микроталасне пећи могу да смање вај-фај сигнале и вреди да се оне не укључују ако планирате да користите видео-позиве или гледате ха-де видео-записе", саветују британски стручњаци.

Неки од савета су: интернет рутер поставите што даље од других уређаја који могу да ометају сигнал; није добро да рутер стоји на поду; рутер стално треба да је укључен.

Да би се постигла највећа брзина мреже, треба користити кабл за повезивање рачунара са рутером. Сигнале рутера могу да ометају бежични телефони, монитори, халогене лампе, телевизори, монитори.

„Ако користите мобилни телефон, покушајте да поставите позивање путем вај-фаја", саветују из агенције. Можете упућивати и гласовне позиве путем интернета помоћу апликација као што су FaceTime, Скајп или Вотсап.

Предлог је и да се искључе уређаји који се не користе, да би се смањило оптерећење, а вај-фај ће бити бржи.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво