„Касперски“ препоручио опрез у раду на даљину због коронавируса

Ради успоравања ширења коронавируса компаније подстичу запослене да раде од куће па је неопходно да преиспитају безбедност даљинског приступа корпоративним системима, савет је који је упутила компанија „Касперски“.

Када се уређаји изнесу ван мрежне инфраструктуре компаније и повежу на нове мреже и вај-фај како би се радило на даљину, ризици се шире и повећавају, упозорио је „Касперски“.

Ова компанија препуручила је да се ризици смање употребом ВПН-а при повезивању на корпоративне мреже фирми, као и да сви корпоративни уређаји укључујући мобилне телефоне и лаптопове буду заштићени безбедносним софтвером. 

Компанија „Касперски“ саветује да се увек имплементирају најновија ажурирања оперативних система и апликација, ограничи право приступа људима који се повезују на корпоративну мрежу као и да се особље обавести о опасности реаговања на нежељене поруке. 

Злонамерне датотеке у документима о болестима 

„Предузећа би требало јасно да комуницирају са запосленима како би били сигурни да су они свесни свих ризика, а осим тога треба да учине све што могу како би обезбедили безбедан даљински приступ онима који су се самостално изоловали или раде од куће“, рекао је главни безбедносни истраживач у компанији „Касперски“ Дејвид Ем.

Опрез је посебно важан због покушаја сајбер криминалаца да искористе ситуацију око коронавируса тако што своје злонамерне датотеке скривају у документима које се односе на болест. 

„Због овог опортунистичког приступа криминалаца и промена радних навика, било би мудро да компаније у овом тренутку буду изузетно опрезне“, рекао је Ем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво