„Теслин аутопилот“ у делићу секунде спасао осам живота

Олуја Денис изазвала је хаос у јужном делу Велике Британије, али чак и изузетно тешки услови на путу нису зауставили „теслиног аутопилота“ да спаси осам живота.

Два „тесла модел екс“ аутомобила учествовала су у саобраћајној несрећи када је олуја Денис оборила 400 година стари храст на друм.

Храст је под силином ветра попустио, а обе „тесле“ су долазећи из супротних праваца успеле да избегну трагедију за делић секунде.

Оба аутомобила имала су упаљеног „теслиног аутопилота“.

За воланом једног од „тесли“ био је Лоренс Сандерсон, финансијски консултант. Каже да је право чудо да су преживели.

„Секунд касније и дрво би нас здробило зато што не бих успео да одреагујем на време. Аутомобил нам је спасио животе“, истакао је Сандерсон.

Према његовим речима, све се одиграло невероватно брзо.

„Док сам возио спазио сам у периферном виду да дрво пада. Аутомобил је био на аутопилоту и одмах је кренуло хитно кочење. Уследила је хаотична ситуација. Дим је излазио из хаубе. Људи из других кола су пришли да нам помогну да изађемо. Тек тада сам видео колико је то била изузетна реакција рачунара“, навео је Сандерсон.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво