Технолошке иновације које ће обележити 2020. годину

Година на прагу нове деценије 21. века донеће нам бројне новитете на технолошком пољу. Ту је 5-Г мрежа, затим напредак Интернета ствари, измењене стварности, аутономна возила...

Крај године се полако ближи, а са њим и почетак нове деценије. Када дође крај године, често се осврћемо на прошли период, али планирамо и следећи.

Уколико ефикасно планирате приватни и пословни живот за наредни период, добро је бити обавештен које технологије нам могу бити на располагању. Ево неких технолошких трендова за 2020. годину.

Једна од технологија које су подигле велику прашину у претходном периоду је 5-Г мрежа. Само најављивање 5-Г мреже отворило је велики број дебата. 

Сматра се да ће ова мрежа у наредним годинама, а можда већ и у 2020. постати неопходна поготово када се ради о компанијама.

Измењене стварности  

ВР (витруелна стварност) и АР (проширена реалност) постају све присутнији у свакодневном животу. ВР је технологија која убацује корисника у другу реалност, док АР технологија појачава његову околину.

Обе технологије имају велики потенцијал у индустрији забава и игрица, али и у сфери едукације и учења.

Оне могу да се користе, на пример, за едукацију младих хирурга и сличних послова, али и за маркетинг.

Заједничко компанијама „Тесла“ и „Вејмок“ је то што теже да направе потпуно функционалне аутомобиле који би се сами возили. 

Многи аутомобили већ имају могућност да самостално коче, држе одстојање, паркирају, пале светла, брисаче или имају сензоре који вас држе унутар траке.

Повезивање уређаја 

Овакве технологије ће бити све више усавршаване, али и доступније у економском смислу.

Интернет ствари или Internet of Things представља могућност међусобног повезивања различитих уређаја. Последњих година могућност повезивања је све већа. Већ можете да повежете ваш паметни телефон са телевизором, аутомобилом, али и хранилицом за псе, па чак и фрижидером.

Ова тенденција раста Интернета ствари наставља се и у наредним годинама.

Ово су, наравно, само предвиђања на основу онога што данас знамо. У технолошком свету изненађења су честа појава. Из ових разлога неопходно је да ажурно и помно пратимо нове технолошке трендове како бисмо подигли нашу продуктивност и свест.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво